Csokoládé, a céges karácsonyi ajándék.

Év végén a cégek nagy része ajándékkal lepi meg üzleti partnereit. A meglepetések összeállítása nem kis feladat elé állítja a vállalkozásokat. Hiszen biztosan neked is van otthon valamilyen céglogós bögréd, te is kaptál már év végén olyan ajándékot, amiről azt sem tudtad, hogy micsoda. Ebben az időszakban számtalan haszontalan, rossz minőségű kacat cserél gazdát.

Pedig a legjobb megoldás ott van a szemünk előtt. Igen, a csokoládéra gondolunk. Tudjuk, hogy most az jár a fejedben, hogy ennél sablonosabb ajándékot ki sem találhattunk volna. És igazad is lenne, akkor, ha egy egyszerű, minden boltban kapható bonbonról beszélgetnénk. Mi azonban a valódi, igazi, kézműves csoki mellett tesszük le a voksunkat, mint céges karácsonyi ajándék.

Miért a kézműves csokoládé a megfelelő választás?

A gyönyörűen kivitelezett, egyedi kézműves csokoládé minden olyan szempontnak megfelel, aminek egy céges ajándéknak meg kell felelnie.

Egyedi, mégsem tolakodó

A céges ajándékozás során nem tudunk teljesen személyes ajándékot adni a partnereinknek, hiszen nem ismerjük őket annyira, mint családtagjainkat. De továbbmegyek. A túl személyes ajándék az üzleti viszonyban nem is szerencsés, tolakodónak, bizalmaskodónak tűnhetsz vele. Érdemes azonban azt figyelembe venni, hogy mi lehet az az ajándék, aminek partnerünk valóban örülne. Mi pedig még nem láttunk olyan embert (sőt Gombóc Artúr óta madarat sem), aki ne szeretné a csokoládét.

Az ajándékod a hírvivőd

A partnereknek adott karácsonyi ajándék sokat elmond a cégedről és a mentalitásodról, így érdemes a minőségre helyezni a hangsúlyt. Egy kiváló, prémium minőségű, kézzel készített csokoládé válogatás tükrözi a gondosságot, és az odafigyelést. Ez az üzenet pedig nem csak a karácsonyi időszak alatt, de a teljes évben elkíséri majd az ajándékozottat.

Kézműves bonbon és trüffel
Kézműves bonbon és trüffel

Megjelenítheted rajta az arculati elemeidet

A kézműves csokoládék dobozai kiváló felületet jelentenek a logód, arculati elemeid, és a legfontosabb üzeneted elhelyezésére. Az arculat megjelenítése legyen diszkrét és ízléses, tükrözze a professzionalizmust és a minőséget.  Ha jól használod ezt a lehetőséget igazán ütős megjelenést kaphat a céged.

Érték a mérték

A céges ajándékok egyik legnagyobb dilemmája az érték. Mi az, ami még nem sok, de nem is értékeli le a vállalkozásodat? A tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyjából 10 000 és 20 000 Ft közé maximalizáljuk az átadott ajándék árát. Ez persze függ attól, hogy milyen régi a kapcsolatunk az ügyfelünkkel, illetve attól is, hogy a partner milyen beosztásban van a cégénél. Ez az összeg pont elegendő ahhoz, hogy egy impozáns, valóban értékes csokoládéválogatással szerezzünk örömet. A túlzás látszatát elkerüljük, viszont valóban minőségi céges ajándékot adhatunk.

Ne feledkezz meg az időzítésről!

Még épp időben vagy a tökéletes év végi ajándék beszerzéséhez! Fontos azonban, hogy jó előre tervezd meg a meglepetést. A kézműves csokoládék frissen, kézzel készülnek, és a dobozok egyedivé tételét is bele kell számolni az időzítésbe. Lépj időben, hogy ne csak a „maradékból” válogathass, mert így az ajándékod nem éri el azokat a célokat, amiket egy határozott döntés után elérhetne.

El kell döntened azt is, hogy személyesen, vagy kézbesítő útján szeretnéd átadni az ajándékot. A csokoládékészítők egy része segítségedre lesz, és az általad meghatározott címlistára, gondosan csomagolva elküldi a dobozaidat.

Válts ki érzéseket!

Arról már beszéltünk, hogy a céges ajándékozás sok mindenben eltér attól, amikor a szeretteinket lepjük meg, egy közös pontjuk mégis van. Érzelmet szeretnénk kiváltani. Olyan érzelmeket, mint a megbecsültség, az öröm érzése. Hogy partnered valóban boldogan nyissa ki a dobozt, amit átadsz, és felcsillanjon a szemében az el nem téveszthető elégedettség fénye. Mindezt könnyedén érheted el egy ízlésesen összeállított csokoládéválogatással.

A gyártók átveszik a kreativitás terhét

A kézműves csokoládék vitathatatlanul gyönyörűek. Ámulatba ejtő színvilággal, pompás ízpárosításokkal olyan különleges válogatások készülnek, amelyek minden érzékünket rabul ejtik. Próbáld csak ki! Nyiss ki egy kézműves trüffelekkel megtöltött dobozt, ámulj el a formákon, a díszítésen, érezd a csoki átható illatát. Nos, a partnered pont ugyanígy fogja érezni magát.

Kreatív kézműves trüffel
Kreatív kézműves trüffel

Közeledik az év vége! Gondolkodj időben!

Bármennyire szeretnénk egyelőre nem tudomásul venni, rohamléptekkel közelednek az ünnepek. A boltok polcain már integetnek felénk a mikulások és félszegen ránk mosolyognak a porcelán angyalok. Adunk néhány ajándék ötletet. A rengeteg tennivaló között kezdd el tervezni az év végi ajándékozást is!

Legyen édes az idei karácsonyotok!